Om MatBørsen

MatBørsen er en håndverksbedrift som ble grunnlagt i 1994 av familien Henriksen. Vår lidenskap har fra starten vært å produsere spiseferdige produkter og måltidsløsninger med god smak og høy kvalitet. Vi produserer til dagligvare -og storhusholdningsmarkedet og er den største produsenten av spiseferdige produkter til ferskvarediskene i Norge. Som heleid av NorgesGruppen ASA produserer vi flere varemerker for de ulike butikkjedene.

MatBørsen teller i overkant av 200 ansatte med produksjons -og administrasjonslokaler på Borgeskogen i Stokke, Vestfold.

Bærekraft

MatBørsen har som en del av NorgesGruppen en langsiktig ambisjon om å være bærekraftig og bli klimanøytrale innen 2025.

Et miljøvennlig Norge

MatBørsen ønsker å bidra til å kutte utslippene av klimagasser og redusere miljøbelastningene, ved bruk av miljøvennlig transport, reduksjon av matsvinn, reduksjon av plast og bruk av miljøvennlige produkter.

  • For å redusere plastforbruket på emballasje har vi gått over fra å levere i fat til dyptrekkposer. Dette ga en besparelse på drøye 40 tonn på fjorårets produksjonsvolum. I år forventer vi å spare ytterligere 50-60 tonn plast.

Et sunnere Norge

Målet er å gjøre det enklere å spise sunnere og styrke folkehelsen. Dette gjør vi blant annet ved å redusere salt, sukker og mettet fett i sortimentet. Vi skal sikre et trygt mattilbud, og bidra til at det er enkelt å leve sunt, med et forbruk som er bærekraftig over tid.

  • 15% av omsetningen vår skal være nyheter. I produktutviklingen vår har vi fokus på å inspirere kundene til et velsmakende, variert og sunt kosthold og tilrettelegge for gode og sunne valg i butikkene. Dette inkluderer økt satsing på nøkkelhullmerkede produkter og reduksjon av salt og mettet fett.
  • MatBørsen er medlem av saltpartnerskapet som betyr at de fleste serveringsklare rettene inneholder under 0,8 gr. salt, og alle våre farseprodukter har under 1,7 gr. salt.

Et mangfoldig Norge

MatBørsen ønsker å bidra til et mangfoldig -og inkluderende samfunn.

  • Hos oss er 26 nasjoner representert. Vi har norsk som arbeidsspråk og tilrettelegger for språkopplæring og fagbrev.
  • Vi er med på inkluderingsdugnaden og tilrettelegger for praksisplasser og arbeidstrening.